Slutställning Grand Prix
i långlöpning 2000

VÄSTERBOTTENS GRAND PRIX I LÅNGLÖPNING 2000

I och med Umemaran den 14 oktober avslutades den tjugotredje upplagan av Västerbottens Grand Prix. Våromgången omfattade elva lopp och under hösten gällde det tolv tävlingar. För damerna kan man säga elva plus tretton, eftersom damerna i Umemaran kunde välja mellan kvarts- och helmaraton.Slutsegrare blev bland damerna Kristina Hugosson, Skellefteå IF. Kristina vann nu GP för femte året i rad och för nionde gången totalt.Bland herrarna blev det däremot en ny segrare, Rikard Hedelin, IFK Umeå Kristina Hugosson vann under våromgången tre lopp och tog en andraplacering i ett lopp över 3000 meter, som vanns av Katarina
Lindström/Hermansson. Kristina vann även tre GP-lopp under hösten och har nu vunnit 107 GP-tävlingar. Birgit Bringslid vann 47 lopp och Pernilla Ericsson har 33 segrar. Inte mindre än 15 damer har delat på de 24 segrarna i årets GP. Hugosson tog alltå sex segrar. Ida Thellenberg vann tre lopp, Katarina Lindström/Hermansson och Jenny Jansson två vardera och en seger var har Anne Gustafsson, Karin Harnesk, Pernilla Ericsson, Pia-Maria Molin, Jessica Öberg, Ann-Sofi Sundlöf, Anna Rahm, Åsa Lindqvist, Anita Jönsson, Maj-Britt Sundqvist och Signe Carlsson. Nio herrar har delat på de 23 segrarna i den manliga avdelningen av GP.
Rikard Hedelin och Ludvig Edman har sex vardera, Gustav Berggren, Anders Hemmyr, Ola Torstensson och Joel Bodén två vardera och Per-Åke Sandström, Patrik Skoglund och Peter Karlsson har vunnit var sin seger. Lars-Gunnar Skoog toppar fortfarande herrarnas statistik över antal GP-segrar. Lars-Gunnar har vunnit 51 gånger. Tvåa är Peter Ljungholm (41) och trea Ludvig Edman (39). Skoog toppar även när det gäller totalsegrar i GP. Sex gånger har L-G stått som slutsegrare, senast 1991.